Deze rijwoning is één van de twee woningen die TEEMA architecten naast elkaar realiseerde. De woning voelt door het spel van licht en ruimte veel breder aan dan de 6 meter waarover ze beschikt. De splitlevels, dubbelhoge ruimtes en vides met bovenlicht, waardoor het licht zich tot diep in de woning een weg weet te banen, zorgen voor een optimale ruimtelijke beleving van de woning.

Met het oog op budgetbeheersing lieten we afwerkingen zoals plafond en muurbezetting oordeelkundig weg. De speciaal gekozen binnensteen geeft een bijzonder karakter aan de ruimte. Het golfpatroon – dat ontstond door het productieproces van de steen – wordt in de open traphal extra benadrukt door het zenitale licht, terwijl de warmrode wand er contrasteert met de zwarte stalen trap. Het niet afgewerkte plafond met de bekistingsplanken als print reflecteert de planken van het parket. De andere muren werden wel bezet wat een karaktervol contrast biedt tussen de ruwe warmrode steen, het beton, de stalen trap en de netjes afgewerkte muren en kasten.

De gevel is een spel van donkere steen met doorzichtig en wit glas. De ramen werkten we weg achter de steen en we accentueerden de opengaande kaders.