“Buren van Bink staat voor een groep van 14 gezinnen die willen bouwen aan een open cohousingproject in de groene rand van Turnhout, op fietsafstand van de binnenstad, maar met alle voordelen van de groene longen rond de stad.

Bij Buren van Bink ben je jezelf in de privacy van je eigen lichte, flexibele woning en leef je samen met buren die je ├ęcht goed kent en waarmee je een tuin en een gemeenschappelijk paviljoen deelt.” (burenvanbink.wordpress.com)

De bestaande villa die zich op het perceel bevindt, krijgt een polyvalente functie en plaats voor twee of drie kleine woonunits. Het grootste deel van de tuin wordt gemeenschappelijk. Op het domein komen tien tot twaalf woningen, half ingewerkt in de grond. Vanuit de straat zijn ze nauwelijks zichtbaar en ze kijken uit op de achterliggende natuur. Het geheel moet landschappelijk correct zijn zodat de impact op de buurt minimaal is. Het project van de Buren van Bink is een mooi voorbeeld van hoe we in de toekomst op een verantwoorde manier met grondgebruik kunnen omgaan.