SITE 1 – schooluitbreiding en 8 woningen

TEEMA architecten stelt voor deze site een bijna feeëriek volumespel van huisjes voor op een kleurrijke glazen sokkel. De bestaande school krijgt met de gelijkvloerse uitbreiding met woningen erboven zo een nieuwe uitnodigende uitstraling. Het af en toe gekleurde glas geeft een fijne sfeer naar binnen toe en privatiseert de refter, zonder de overhand te nemen. De woningen op de verdieping met een ritme van kleuren en schuine daken creëren een even aantrekkelijk daklandschap.
De kinderen worden opgehaald in het nieuwe – deels overdekte – binnenstraatje op het gelijkvloers, in het verlengde van het bestaande schoolgebouw. De vergader- en zorgruimten werden in een apart volume aan de andere kant van de binnenstraat ondergebracht. Zo ontstaat een overgang tussen de drukkere klas- en refterfunctie en de functies die misschien wat meer rust nodig hebben. Vanuit deze positie is er een goede controle mogelijk van wie de school binnen en buiten gaat.

De bewoners van de bovenverdieping hebben een algemene aparte ingang via een trap aan de linkerzijkant van het gebouw, los van de school. Elk huis heeft een eigen kleur en identiteit.
Elk huis heeft een eigen voordeur op het binnenpleintje. Het plein garandeert voldoende privacy ten opzichte van de school, maar laat contact tussen beide omgevingen toe.
De woningen worden uitgewerkt als duplexen.

SITE 2 – 17 woningen met ondergrondse parkeerruimte

Het programma van 17 woningen is in twee herkenbare zadeldakvolumes met twee bouwlagen en zadeldak en met een ondergrondse parkeergarage voor 30 wagens ondergebracht. Op het gelijkvloers zijn er 6 gelijkvloerse appartementen – die verder rolstoeltoegankelijk zullen worden uitgewerkt – met daarboven 11 duplexen die via een pleintje – waar ontmoeting mogelijk wordt – en een galerij aan de zijde van de parking worden bereikt. De woningen zijn zoveel mogelijk oost-west gericht voor een maximale lichtinval.