Na het indienen van een wedstrijdontwerp werd aan TEEMA architecten de opdracht voor het bouwen van een nieuwe basisschool te Alsemberg toegekend. De inplanting en de footprint van het gebouw houden rekening met de context. Aan de westkant is er de bestaande helling naar het cultureel centrum die blijft bestaan, en aan de oostkant een residentieel perceel. Het gebouw heeft 3 vloerniveaus. Op het bovenste niveau heeft de turnzaal een dubbele hoogte. Vanop de bestaande speelplaats zijn slechts 2 niveaus zichtbaar.

De lokalen van de lagere school (gelijkvloers) en de kleuterklassen (eerste verdieping) zijn gegroepeerd rond een polyvalente binnenruimte die overloopt in een afzonderlijke speelplaats. Beide verdiepingen zijn met elkaar verbonden via een monumentale trappenpiramide in prefab- beton, die tegelijk fungeert als tribune en podium. Op de tweede verdieping is een ruime turnzaal met een aparte ingang ingericht, die na de schooluren toegankelijk is voor externen. Daarnaast bevindt zich het lerarenlokaal, dat een uitzicht biedt op de groene omgeving.

Het dynamische effect van de gevel ontstaat door het verspringende metselwerk en de positionering van de vierkante raamopeningen.